Viktigt att tänka på vid snabbavveckling

Det är inte svårt att likvidera ett bolag själv. Men trots detta så är det många som väljer snabbavveckling. Det här har flera skäl. Men innan du vänder dig till en bolagsservice för att sälja bolaget så är det viktigt att du är medveten om vad det här innebär. Bara för att det går snabbt så betyder det inte att snabbavvecklingen är rätt avvecklingsform för dig. Genom att förstå vad den här typen av likvidation innebär så kan du fatta rätt beslut.

Vem ska sköta din snabbavveckling?

Det här är en fråga som ska ha ett tydligt svar. Det finns flera vettiga bolag i Sverige som kan sköta likvidation åt dig. De har erfarenheten och vet precis vad som gäller. När du kontaktar en bolagsservice för snabbavveckling så är det viktigt att du bemöts på ett bra sätt, både då du ringer och då du mejlar. Om du tycker att du får korta svar som du inte kan förstå så är det inte rätt partner för avvecklingen!

I och med att du ger företaget som avvecklar en hel del ansvar så bör du inte slarva med research. Ta reda på vad andra kunder tycker om deras avvecklingar. Om du märker att det sägs en hel del negativt online så ska du dra öronen åt dig.

Bli inte alltför imponerad av billiga priser. Det är viktigare att du får en laglig och trygg likvidation än att du sparar några hundralappar. Tänk på att du spar tid på att inte själv behöva sköta likvidationen och det är också värt något.

Bra med tydliga instruktioner

Något som är ett tydligt tecken om att bolagsservicen jobbar på ett bra sätt är att de ger dig tydliga instruktioner. De talar från start om vad som kommer att krävas för att de ska kunna köpa ditt ab och sedan avveckla det. Du får en lista med punkter som du ska kryssa för. Se till att allt som finns på den listan är med då du säljer. Då kommer det nämligen att gå snabbare att bli klar med avvecklingen.

Om det är något som inte känns så tydligt eller som du inte förstår så ska det finnas support. Du ska kunna ringa eller kanske mejla för att ställa frågor. Detta bör du kunna göra även innan du är kund.

Hur snabbt kommer det att gå?

Hur snabbt din avveckling kommer att gå beror på flera saker. Det kan ju vara så att du inte är redo att sälja bolaget ännu. Med ett lager med ramar och annat som du måste sälja först så är det inte direkt så att du kommer att vara klar med din snabbavveckling nästa vecka. Se till att beta av det som måste göras steg för steg.

Om du gör upp en tydlig plan så blir det lättare att bli klar med likvidationen snabbt. Då du väl är redo att sälja så kan du mycket väl vara klar med detta på några dagars tid. Kanske till och med snabbare!

Fråga bolagsservicen hur lång tid det kommer att ta. De kan ju ha mycket att göra och då kanske det tar lite längre tid för dem att kontrollera att du har gett all information som krävs för att de ska kunna sköta likvidationen.

Är det riskfritt?

Nej, det är inte riskfritt med snabbavveckling. Om du väljer en mindre seriös aktör som hoppar över saker som att betala in skatter så kommer du att få stå för detta. Det ska du vara väl medveten om. Men om du väljer en bolagsservice som kan erbjuda säker och trygg snabbavveckling så kan man inte säga att du tar en stor risk.

Du kan ju fråga dig vad som händer om du själv måste sköta likvidationen. Om du är hopplös på det administrativa arbetet så kan detta mycket väl vara en större risk och dessutom något som du plågas av.