Kategoriarkiv: Bröllopsfoto

Likvidera ab för att betala för bröllopsfotografering

Ett bröllop kan bli mycket kostsamt. Det ska ordnas med kläder, fest, dekorationer, mat och dryck, bröllopsfoto och kanske en resa. När du har en tajt budget kanske du måste skala lite. Festen blir mindre, dekorationerna sparsammare och gästerna färre. Men inte vill du plocka bort fotograferingen. Det kanske blir läge att likvidera ab för att få fram pengarna till bilder och film.

Hur mycket kan du få ut av att likvidera ab?

Hur mycket du får ut från ditt bolag då det likvideras beror på flera saker. Men ponera att du just nu har ett vilande bolag med ett aktiekapital på 50 000 kronor. Då är det summan som du mer eller mindre kommer att ha när allting är klart.

Fast det kan ju vara så att du inte har tid att avveckla ab själv just nu. Om du ska planera och hålla bröllop kan du istället välja snabbavveckling. Då får du dessutom ut pengarna mycket snabbare. Det blir mindre över för snabbavvecklingen får du betala för.

Vackra bröllopsbilder är ett minne för livet

Det kan verkligen vara värt att betala lite mer för professionella bröllopsbilder. Så pass att du väljer att sälja bolaget för att få det likviderat. Bilderna och eventuellt filmer är ju minnen för livet. De kommer du att se tillbaka på längre fram.

Om du ska snåla på något är det snarare dekorationer. De minns folk inte alls på samma sätt som du minns hur det hela var med hjälp av bröllopsbilderna. Om du lägger lite mer på foto kanske du kan bjuda in fler att vara med på bild för att sedan skicka ut kopior i vackra fotoramar!

Bröllopsfoto – tips för lyckade bilder från bröllopet

Den stora dagen är snart här och trots veckor, kanske månader av planering och förberedelser inför bröllopet så är själva fotograferingen det många par bävar inför mest.  Ert bröllopsfoto blir en sammanfattning av all förväntan, glädje och kärlek, det ska representera den hittills lyckligaste dagen i ert liv och för evigt finnas inramat i ert hem. Förr var bröllopsfotograferingen enkel och gick på rutin. Numera finns det otaliga möjligheter vad gäller utformning av ens bröllopsfoton, och det är egentligen bara brudparets egen önskan och fantasi som sätter gränsen.  Det gäller dock att vara ute i god tid, dels för att fundera över och komma fram till vilken stil man vill ha på fotona och dels för att hitta en fotograf som man trivs med.

brollopsfoto

Välja fotograf

Ta gärna kontakt med några olika fotografer, ett bra tips är att be vänner om rekommendationer. Försök att få en uppfattning om vilken stil han/hon har och be gärna om att få se en portfolio med bröllopsfoto från tidigare uppdrag. Förmedla just era önskemål till fotografen, en duktig fotograf ska vara lyhörd och flexibel gentemot dig som kund. Vill ni ha några accessoarer som matchar ert eventuella bröllopstema med på fotona? Ta upp det med den som ska ta bilderna nu i så fall. Ingenting är för litet eller för stort att diskutera inför bröllopsfotograferingen. Hellre i god tid innan än att det blir missförstånd när det är ”på riktigt”. Be också gärna honom eller henne om att ta några testbilder för att se hur ni rör er framför kameran. Just att ta några testbilder underlättar jättemycket både för brudparet och för den som plåtar på den stora dagen. Kom också ihåg att tala om ifall ni vill ha foton från ceremonin, festen och på gästerna också.

Förberedelser

De flesta brudar unnar sig att få hår, naglar och make up fixade av proffs inför bröllopet och de flesta bröllopsfotografer är experter på att fånga fina håruppsättningar, välmanikurerade naglar och silkeslen hy på bild, men man också med enkla medel faktiskt ”skönhets-boosta” sig själv. För att ta sig bra ut på bild är det bra att vara ordentligt utvilad. Se till att få god nattsömn åtminstone natten före bröllopet. Förekom trötta ögon och påsar under ögonen genom att lägga en extra kudde under huvudet och ett par påsar med kamomillte på ögonlocken. Trist och glåmig hy fixas genom att dra ner på kaffe och alkohol och öka intaget av vatten, gärna med citron i, dagarna innan. Passar skorna? Gå in skorna någon vecka innan. Det är svårt att se spontan och lycklig ut när man går omkring med för små skor. Likaså era kläder, prova de en extra gång någon vecka innan bröllopet, så att ni hinner göra ändringar ifall det skulle vara nödvändigt. För trånga eller stora kläder eller skor kan inte ens den bästa fotograf fixa. Glasögon kan ibland ställa till det och det finns risk för att blixten reflekteras i glasögonen. Finns det möjlighet är linser ett bättre alternativ just den här dagen.

Dags för fotografering

Först och främst ska man komma ihåg vilken anledningen är till att man står där i sina bröllopskläder och vilken lycklig dag det är. Det är lätt att glömma bort och så står man där stel och med ett spänt leende på läpparna. Slappna av och njut av stunden, bröllopsfotot är för evigt! En annan sak att tänka på är när det gäller stunder som till exempel ringbyte, försök att göra det långsamt så att er fotograf hinner fånga det på bild. Och ett sista foto-råd till brudgummen: öppna alla dörrar framför bruden. Det ser bra ut på bild och ger ett romantiskt intryck.

Efter bröllopet

Idag behöver du inte vänta någon längre tid på dina bilder, redan efter några dagar kan den som har tagit hand om fotograferingen presentera bilderna från ert bröllop. Förmodligen har han eller hon redan valt de bättre bilderna och ni har möjlighet att välja hur ni vill ha fotona ”framkallade”. Kanske väljer ni ett större bröllopsfoto att rama in som fotocanvas, få era bilder sparade på en elektronisk fil eller en fotobok med en massa bilder, inte bara på er, utan på gästerna, det dukade bordet, tårtan, och ringen i förstoring. Tänk också på att föräldrar, svärföräldrar och syskon kanske förväntar sig ett foto.