Kategoriarkiv: Collageramar

Underbara collageramar

Collage är inte ett nytt begrepp och de flesta kan se charmen i att sammanfoga flera bilder för att ge en ny helhet. Föräldrar kan vilja sätta ihop många olika bilder på barnen till en enda stor tavla som får hänga i köket, på kontoret eller kanske i vardagsrummet. Om man vill att det hela ska se lite snyggare ut så ska man ta hjälp av collageramar som ger en balanserad och vacker känsla. Det här är egentligen flera ramar som har sammanfogats på ett kreativt vis. De är numera så pass viktiga att de ingår i designkoncept för hem och kontor.

Collageramar skapar bilder

Man kan säga att collageramar skapar bilder utanför de bilder som finns i ramarna. Det här låter kanske mer komplicerat än vad det är. Låt oss säga att du vill hänga upp ett collage med bilder på kära släktingar. Om collageramen är utformad som ett träd så får man genast associationen släktträd och det blir tydligt att de som syns på bilderna alla är släkt på något vis. På ett kontor kanske man väljer något som är lite mer stilistiskt men tanken är ändå att man med ramen visar att bilderna hör ihop. Sedan kan man leka med material, färg och form för att få rätt formspråk beroende på var ramen ska hänga.

Stora eller små kreationer

Ramar som består av flera olika ramar som ingår i ett collage kan vara stora eller små. Det finns varianter som man ställer på ett skrivbord och versioner som ska hängas upp på en vägg. Vad man ska välja beror dels på hur många bilder som ska vara med och vad dessa som collage ska beskriva. Då man ska inreda en butik eller kanske ett kontor så kan det vara smart att ta hjälp av en inredningsdesigner som vet hur man använder sig av collageramen på rätt sätt. När man ser vackra bilder av inredda vardagsrum med en collageram på väggen så får man inte glömma bort att man här också har jobbat med ljussättning för att få fram rätt effekt.

En riktigt fin present

Nu behöver det dock inte bli så komplicerat och det är klart att man kan skapa ett collage som present. Den här gåvan blir ju extra fin då den ramas in på ett proffsigt sätt. När man skaffar en collageram online så är det viktigt att man tänker på vad den som ska få presenten gillar. Om man inte är säker på vilken stil som kommer att passa så ska man satsa på en neutral färg och en ram som inte tar upp alltför mycket plats. Fina collageramar finner man på nätet och man kan beställa ett eller flera exemplar. Är man riktigt flitig så kan man ju skämma bort de närmsta familjemedlemmarna med samma collage så att alla får njuta av de minnen som man delar.