Kategoriarkiv: Gratis foto

Betyder gratisbilder online att du måste likvidera aktiebolag?

Aldrig har det varit enklare att få fatt i bra bilder helt gratis. Idag hittar du många tjänster på nätet där det finns bilder som du får ladda ner och använda som du vill. Det rör sig inte bara om amatörbilder. En del sajter drar till sig riktigt duktiga hobbyfotografer som delar med sig av sina bilder gratis.

Men betyder gratisbilder online att du måste likvidera aktiebolag för att det inte längre finns samma behov av en bild-bank eller fotograftjänster?

Likvidera aktiebolag eller utveckla det

Svaret på frågan är givetvis nej. Det är inte så att du måste kasta in handduken för att det numera går att få bilder helt gratis online. Om du är villig att utveckla din verksamhet finns det mycket du kan göra för att vara med och dra nytta av den nya tillgängligheten.

Med utveckling kanske du finner nya nischer där du fortfarande behövs. För en fotograf är ju möjligheterna online oändliga. Hantverket är fortfarande efterfrågat och den som är duktig på att ta bilder är inte sällan bra på grafik.

Det du kan göra är att se på hur du kan dra nytta av nätet hellre än att fokusera på hur nätet har ätit upp din kundgrupp. Om du tills nu har drivit bildarkiv kanske du kan fortsätta med samma sak fast online. Om du ser lite närmre på arkiven som erbjuder gratis bilder online så inser du att de även har betaltjänster.

Det går att tjäna på gratis också. När erfarenheten finns kan du absolut undvika att likvidera aktiebolag och istället ta din verksamhet till nästa nivå. Det kanske till och med blir så att du får ut så mycket mer av ditt företag när du ändrar riktning och utvecklar!

Ibland blir det till att lägga ner

Det är förstås så att vissa situationer inte går att rädda med utveckling och ny inriktning. Om det är så att du ser att det inte går att konkurrera med allt gratis som finns online kanske du hellre bör likvidera aktiebolag för att göra något annat.

Om du likviderar bolaget i tid kan du ju slippa nå en situation då det går i konkurs. Det är också viktigt att betänka. Dessutom kan du få hjälp med din likvidation av bolagstjänster som är experter på detta. Det går till och med att sälja bolag för att få det avvecklat. Detta spar tid och ger dig genast pengarna som du sedan kan använda till något nytt.

Fatta ett korrekt beslut

En sak är säker, efter att ha jobbat länge med fotografering eller arkivering av bilder bör du tänka till. Att likvidera aktiebolag snabbt kan kännas som en bra och smidig lösning. Men frågan är om du har sett på möjligheterna ordentligt. Gör det innan du bestämmer dig!

Gratis foto på nätet

När man behöver bilder så är det enkelt att göra en sökning online men det är inte så att man kan använda vilka foton som helst och hursomhelst. Om man är ute efter gratis foto så gäller det att bara använda sig av bilder som annonseras som fria att använda. Via speciella tjänster så kan man finna fotografier som man får använda både privat och i kommersiellt syfte. Det kan dock finnas vissa regler för att man ska få publicera dessa på en hemsida men om man mest vill skriva ut och rama in så är det alls inte särskilt svårt att finna fria bilder online.

gratis foto

Gratis foto till privata projekt

När man ska använda sig av bilder för privata projekt eller sådant som man inte kommer att tjäna pengar på så är det ofta helt okej att dra nytta av sådant som finns på nätet. Folk som delar med sig av gratis foton brukar bara be om att man nämner källa vid bilden. Detta särskilt om man har tänkt publicera den på en egen hemsida. Om man däremot tjänar pengar på en sajt eller vill använda bilderna i annat kommersiellt syfte så kan det finna regler omkring bilderna som man finner. Man kanske får använda dessa gratis men inte alltid i fullt format.

Vattenmärken

Det vanligaste är att man får fatt i mindre versioner av bilder. Det här är små foton som också har vattenmärken. Vattenmärket talar om var bilden kommer ifrån och om man inte vill ha detta så måste man köpa rätten till att använda bilden i fullt format. Nu kanske den kreativa personen tänker att man ändå kan redigera bort vattenmärket i ett vanligt bildredigeringsprogram och visst kan man det. Det här är dock inte lagligt och då är det bättre att använda sig av en källa som tillåter att man använder bilderna i fullt format. Det finns också sajter som delar med sig av foton som man får lov att ändra som man vill.

Om du ska använda bilden som dekoration till en artikel som du publicerar online så ska du komma ihåg att många artikelkataloger inte tillåter bilden med vattenmärken. Dessa anses nämligen inte som seriösa så se noga på regler innan du använder dig av denna typ av gratis bilder.

Skriva ut och rama in

Nu finns det förstås foton på nätet som är så fina att man mest vill ha en kopia att pryda skrivbordet på jobbet med. Det här är enkelt ordnat. Med en vanlig färgskrivare så kan man ju printa ut ett gratis foto och sedan montera detta i en ram. Det här blir en fin dekoration som man kanske kan ge till en vän som behöver uppmuntras. Hitta roliga bilder på djur eller varför inte märkliga vägskyltar för att sedan hänga upp detta som rolig inspiration på jobbet eller hemma.