Ramen för en likvidation

Det kan kännas lockande att sälja ab till ett företag som lovar att avveckla det snabbt som susen. Snabbt är ett positivt ord. Men om snabbt är samma sak som slarv så kan det bli ett ord som du får ångra för all framtid. En likvidation har ramar. Den måste följa en process som gäller för alla företag som läggs ner i Sverige.

Likvidation på rätt sätt

Det är många som tror att snabbavveckling är en slags magisk formel. Att de bolag som kan erbjuda denna tjänst inte behöver göra det som du själv hade gjort för att likvidera. Men så är det förstås inte. En bolagsservice måste hålla sig inom samma ram som privatpersoner som utför en likvidation.

Det kommer att ta tid att likvidera men inte för dig. Du säljer aktiebolag och sedan så kan du gå vidare i livet. Men bolagsservicen som har köpt ditt ab för att avveckla det kommer nu att ha en hel del arbete. Det är också därför som de måste ta betalt för tjänsten.

Ett företag att lita på

Det är viktigt att du väljer en bolagsservice att lita på. Om du får hjälp som är professionell så slipper du bekymra dig för fel. Bolaget kan ha många kunder och projekt men ändå sköta sig utmärkt. Faktum är att god vana gör att de kan jobba på ett effektivt sätt och ställa rätt frågor i rätt tid.

Det bör inte vara för enkelt

Tanken med snabbavveckling är ju att det hela ska vara enkelt. Men det får inte bli för enkelt för då kan det vara något som inte stämmer. Du kommer inte att komma ifrån den redovisning som du måste delge bolagsservicen. Det är en del av ramen som finns för den här typen av likvidation.

Om du tycker att det hela verkar för enkelt så kan det vara en varningssignal. Bolaget som du säljer ab till säger att du inte behöver göra något, att du kan ha skulder, och att det är hur billigt som helst. Om du hör detta så ska du inte gå vidare med affären.

En hälsosam affär

En hälsosam snabbavveckling kommer att kosta en slant. Den kommer att ta lite tid då bolaget vill säkra sig om att allt är redo för likvidation. Dessutom så får du räkna med att du får en rad frågor som du måste svara på.

Det som är så bra med snabbavvecklingen är att den inte kommer att ta lika lång tid som om du avvecklar själv. Det är väl värt att lägga några dagar, kanske veckor, på att se till att bolaget verkligen är redo för försäljning. Då kommer det att gå mycket snabbt och du spar tid som givetvis är pengar.