Kategoriarkiv: Övrigt

Undvik att likvidera ab med några bra slogans

När det är tungt på jobbet så kan slogans vara något att se lite närmre på. Vi tänker inte alltid på hur stort inflytande positivt tänkande kan ha på vår verklighet. Om du tänker tankar om att likvidera ab kan det vara dags att hänga upp några starka slogans på väggen.

Tänk på rätt sätt för att slippa likvidera ab

Det är klart att det finns situationer då det inte går att hindra en avveckling. Ibland är det bättre att likvidera ab än att fortsätta försöka. Men om vi tänker oss att du har en rimlig chans om du bara tänker på rätt sätt så är det dags för pepping.

Här är några slogans du kan rama in och hänga upp som bilder både på din arbetsplats och hemma:

Hemligheten bakom att ta sig fram är ett komma igång – Ska ha sagts av Mark Twain.

Sitt inte och stirra på klockan. Gör som den gör, ticka vidare! – Citat av Sam Levenson.

Skillnaden mellan en ledare och en följare är innovation – Detta ska Steve Jobs ha sagt. Han sade också:

Det enda sättet att göra ett bra jobb är att älska det du gör.

Om du inte gillar ditt jobb kanske det är dags att börja med något annat och då är det kanske ändå inte så dumt att likvidera ab!

Tro att du kan och så är du halvvägs – Theodore Roosevelt.

Handling är den grundläggande nyckeln till all framgång. – Pablo Picasso

Den största risken är att inte ta någon risk. – Mark Zuckerberg.

Att misslyckas är samma sak som möjligheten att börja om igen, men den här gången på ett mer intelligent sätt. – Henry Ford.

Du kanske har andra favoriter. Skriv ut, rama in och häng upp på vägen. En bra slogan kan ge en massa energi och påminna dig om varför du gör det du gör. Lycka till!

Varför skulle en bröllopsfotograf välja snabbavveckling?

Folk fortsätter att knyta banden och därmed finns det ett fortsatt behov av bröllopsfoto. Men trots detta så kan en populär bröllopsfotograf välja att lägga ner och att avveckla med snabbavveckling. Hur kan det komma sig?

Vi ska ta en titt på orsaker som kan ligga till grund för den snabbavveckling som en bröllopsfotograf genomför. Det vanligaste är förstås ekonomiska skäl men det kan finnas mer som leder till att bröllopsfotostudion läggs och det blir likvidation av bolaget.

Snabbavveckling till följd av svår ekonomi

Det här är förstås den vanligaste anledningen till att en bröllopsfotograf lägger ner med snabbavveckling. Det här är ju en frivillig form av likvidation. Den kan genomföras långt innan det blir tal om allvarliga konsekvenser som konkurs.

Det är dyrt att driva en verksamhet som kräver lokal och dyra material. En fotograf måste ju även vara duktig på att marknadsföra sig för att få in uppdrag. Om det inte kommer in tillräckligt många jobb och om de som beställer inte vill betala ett skäligt pris blir det svårt.

I takt med att varje smartphone fungerar som en avancerad kamera så blir det ju svårare för fotografer. De tävlar inte bara mot andra duktiga fotografer utan även mot lekmän som tycker att bröllopet gott kan förevigas med hjälp av en smartphone.

När marknaden förändras

Det kan också vara så att en bröllopsfotograf väljer att lägga ner bolaget till följd av förändringar på marknaden. Även om fotografen är duktig så kanske han inte har hängt med i trender inom bröllopsfotografi.

Då par som gifter sig vill ha nya kreativa inslag som kan kräva modern teknik och utrustning som fotografen inte har så har bröllopsfotografen två val:

  1. Han kan hänga med i utvecklingen och se till att bemästra det som krävs för de nya behoven hos bröllopspar.
  2. Han kan bestämma sig för att kasta in handduken och avveckla på egen hand eller med hjälp av tjänsten snabbavveckling.

Ett tredje alternativ är att inte göra någonting alls och stoppa huvudet i sanden. Det lär dock inte lösa några problem eller förändra det som sker på marknaden.

Avveckling till följd av personliga skäl

Ett annat skäl till att en bröllopsfotograf väljer att lägga ner sitt bolag är personliga skäl. Det kan ju vara så att åldern för pensionen närmar sig. Eller så finns det ett intresse av att syssla med helt andra saker.

Den som jobbar som fotograf har förstås en passion för detta. Men det betyder ju inte att livet automatiskt ger plats för allt det hårda arbete som krävs för att driva en egen studio. Om det blir för stressigt så kan det vara så att fotografen väljer att lägga ner för att fortsätta med fotokonsten som en hobby.

Behovet av fotografier kanske minskar

Detta sker och vi har nämnt att fototeknik i smartphones kan vara ett skäl. Men det kan också vara så att färre par av naturliga skäl känner att de vill beställa en bröllopsfotograf. Sedan finns det ju en naturlig skiftning. Under vissa perioder är det fler som gifter sig och tvärtom.

Detta kan leda till att det blir svårt att driva en fotostudio för bröllopsbilder med förtjänst. Under lugnare perioder så går det inte att möta alla utgifter och då får fotografen kanske välja snabbavveckling hellre än att sakta men säkert gå i konkurs.

En konkurrent dyker upp på samma gata

Ett annat skäl kan vara lokal konkurrens. Det finns ju inget som hindrar en annan fotograf från att dra igång sin verksamhet på samma gata. Dessutom är det ju idag fullt möjligt att nå bröllopspar via nätet.

Om det dyker upp konkurrens som är väldigt bra och som tar över nischen kan det leda till nedläggning av den första fotografens studio.

Summering

Det finns en rad olika skäl till varför en bröllopsfotograf lägger ner sitt bolag med snabbavveckling. Ibland är det personliga skäl och ibland handlar det om en marknad som blir för tuff för att studion ska gå runt. Dessutom kan det vara så att par i allt högre utsträckning väljer att föreviga livets viktiga stunder med kameran i smartphone.

Förstå hur du kan avveckla aktiebolag med bilder och film

Det finns ju flera sätt att avveckla aktiebolag på. Många tycker att det verkar lite besvärligt att själv ta hand om en likvidation. Det är på grund av detta som det är så populärt med snabbavveckling där ett annat bolag köper ab och sedan likviderar det. Men det kan vara en hjälp att se i bilder och på film hur du gör för att sköta en likvidation.

Det är inte svårt att avveckla aktiebolag

För det allra flesta är det inte svårt att avveckla aktiebolag. Det är trots allt en process som är tydligt beskriven av Bolagsverket med punkter som du ska följa. Om du gör detta steg för steg utan att stressa bör du klara av det även om du inte har bakgrund som företagsekonom.

Det är just tiden som kan bli avgörande för vad du väljer att göra. Om du känner press om att syssla med något annat så är det klart att du kan tjäna på att sälja ab för avveckling. Det här innebär ju att du inte längre måste ta ansvar för kommunikation med Bolagsverket vilket kan kännas som en befrielse.

En bild säger mer än tusen ord

Vem känner inte till det ordspråket? Vi ser på ett bröllopsfoto från förra århundradet och vet en massa om paret. Inte bara för att det kanske är släktingar till oss. Men bilder behöver ju inte bara vara på människor. Idag är det mycket vanligt att använda bilder för att beskriva en process.

När du vänder dig till en myndighet för att få information om hur du ska sköta en avveckling så är chansen god att du får hjälpen också med bilder. Detta gör det lättare att förstå och det särskilt när du kanske undrar hur du ska fylla i en blankett.

En video säger tusen ord till!

En video är ju också en massa bilder och här får vi även hjälpen av ljud som förklarar. Just videos är väldigt bra om du ska avveckla aktiebolag och verkligen inte vet var du ska börja. En snabb sökning på Youtube kommer att ge dig flera hjälpsamma filmer.

Dessa är förstås för det mesta reklam för bolag som sköter avveckling åt andra bolag. Men det är ändå en bra start för dig som bestämt dig för att avveckla ab på egen hand. Du kan på så vis lära dig mer om vad som krävs och vad du kan förvänta. Eller så inser du att det faktiskt verkar lite lättare att sälja bolaget och få det likviderat med snabbavveckling.

Huvudsaken är att du är medveten om alla alternativ som du har och att du väljer det som passar dig bäst. Och för att göra det är det verkligen smart att dra nytta av alla bilder och videos som du kan hitta online. Bilder som visar precis vad det handlar om!

Likvidera ab för att betala för bröllopsfotografering

Ett bröllop kan bli mycket kostsamt. Det ska ordnas med kläder, fest, dekorationer, mat och dryck, bröllopsfoto och kanske en resa. När du har en tajt budget kanske du måste skala lite. Festen blir mindre, dekorationerna sparsammare och gästerna färre. Men inte vill du plocka bort fotograferingen. Det kanske blir läge att likvidera ab för att få fram pengarna till bilder och film.

Hur mycket kan du få ut av att likvidera ab?

Hur mycket du får ut från ditt bolag då det likvideras beror på flera saker. Men ponera att du just nu har ett vilande bolag med ett aktiekapital på 50 000 kronor. Då är det summan som du mer eller mindre kommer att ha när allting är klart.

Fast det kan ju vara så att du inte har tid att avveckla ab själv just nu. Om du ska planera och hålla bröllop kan du istället välja snabbavveckling. Då får du dessutom ut pengarna mycket snabbare. Det blir mindre över för snabbavvecklingen får du betala för.

Vackra bröllopsbilder är ett minne för livet

Det kan verkligen vara värt att betala lite mer för professionella bröllopsbilder. Så pass att du väljer att sälja bolaget för att få det likviderat. Bilderna och eventuellt filmer är ju minnen för livet. De kommer du att se tillbaka på längre fram.

Om du ska snåla på något är det snarare dekorationer. De minns folk inte alls på samma sätt som du minns hur det hela var med hjälp av bröllopsbilderna. Om du lägger lite mer på foto kanske du kan bjuda in fler att vara med på bild för att sedan skicka ut kopior i vackra fotoramar!

Citadellet Likvidationer AB tar fullt ansvar

Avveckling är i grund och botten inte en komplicerad process men det kan ändå vara så att du föredrar att få hjälpen av en bolagsservice. Vi har ju tidigare skrivit om hur viktigt det är att få säker snabbavveckling. Ett bra val för likvidation på detta vis är Citadellet Likvidationer AB som sköter hela avvecklingen lagligt och korrekt.

Citadellet Likvidationer AB tar ansvaret för avvecklingen

Något som är mycket viktigt för dig som funderar på att sälja ab för att avveckla det är trygghet. När du vänder dig till Citadellet Likvidationer AB kommer det att sköta din avveckling med fullt ansvar. De tar hela ansvaret för bolaget och därmed har du inget att oroa dig för.

Dessutom är det så att Citadellet är välkända i Sverige. De har jobbat länge med att avveckla ab och kan därmed hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du får tydliga villkor som du kan förstå. Det är också något som bidrar till säkerheten då du väljer att likvidera med denna bolagsservice.

Inga dolda avgifter och snabba pengar

Många väljer snabbavveckling helt enkelt för att det går att få ut pengarna ur bolaget på kort tid med denna metod. När Citadellet Likvidationer AB avvecklar åt dig så behöver du inte vänta ett halvår eller mer på att få pengarna ur bolaget.

Det blir betalning direkt och det finns inga dolda avgifter. Du vet precis hur mycket du kommer att få och då är det förstås mycket lätt att räkna ut om du vinner på denna metod. Det du ska komma ihåg är att du betalar för tiden. Att få ut pengar snabbt på detta vis utan att ta några risker är värt en hel del för många.

Vad kommer det att kosta?

Citadellet jobbar med varje uppdrag på ett personligt och engagerat sätt. För att få veta vad det kommer att kosta att snabbavveckla med Citadellet Likvidationer AB så kan du be om en offert. Det här kostar ingenting och du får svar inom kort tid.

När du får förslaget ska du komma ihåg att Citadellet har de bästa villkor som finns på marknaden. Här får du det stöd som du behöver för en snabb men ändå trygg avveckling av ditt bolag.

Ett fint stöd

När du känner dig redo att likvidera ditt företag så är det förstås mycket bra att få det fina stöd som Citadellet erbjuder. De är där hela vägen igenom och ger dig gärna rådgivning inför din avveckling. Du kan ställa frågor och se till att du verkligen är redo för snabbavveckling utan att det kostar något extra.

Med Citadellet Likvidationer AB kan du känna dig trygg. De tar det juridiska ansvaret och har erfarenheten samt det goda rykte som du vågar lita på!

Om du väljer snabbavveckling ska det vara säkert

Den som ska lägga ner ett bolag inom området fotografi har antagligen god kunskap om branschen. Men det här är ju inte samma sak som att veta allt om hur man likviderar ab på rätt sätt. Då kan det kännas skönt att få hjälp med snabbavveckling. Fast det är verkligen A och O att välja en säker och pålitligt tjänst för att sälja ab för likvidation.

Från bröllopsfoto till snabbavveckling

Efter ett liv som fotograf med stor kunskap om bröllopsfotografering kan det bli dags att lägga ner verksamheten. En likvidation är inte samma sak som ett misslyckande. Det är ganska vanligt att bolag läggs ner då det inte finns någon som kan ta över och då ägaren känner sig färdig med yrkeslivet. En snabbavveckling gör det hela snabbare och enklare.

Steget från bröllopsfoto till snabbavveckling behöver inte bli så långt då det går att få hjälpen av en bolagsservice som köper ab för att sköta avvecklingen. Det här är en tjänst som har funnits länge i Sverige och därmed finns det också bolag som är proffs på att sköta likvidationer på ett lagligt och bra sätt.

Viktigt att välja en stark köpare

När du vill sälja ab för avveckling är det viktigaste att du gör det till en stark köpare med ett gott kapital. Du vill ju se till att du får ut dina pengar som lovat. Gott rykte är förstås också något som kommer att tala för den aktör som du väljer. Det sista bolagsservicen som köper ditt ab behöver veta något om är fotografi!

De behöver däremot vara proffs på lagar och regler för avveckling i Sverige. Det här måste de erbjuda för att du ska känna dig trygg. Även om du rent praktiskt säljer bolaget och inte längre äger det då det avvecklas är det ditt ansvar att detta görs på rätt sätt.

Bolagsservicen kan lova att de tar ansvar och visst är det bra. Men i slutändan är det ändå så att fel som att inte betala in skatter faller tillbaka på dig och styrelsen för bolaget som du säljer. Den här typen av fel kommer seriösa och välrenommerade bolag inte att göra. Det är inte värt det för dem att tappa sitt goda rykte för mindre summor som de eventuellt skulle spara på att hoppa över avgifter.

En lång process som ska skötas rätt

Tänk på att det bolag som kommer att köpa ditt ab för snabbavveckling har en lång process framför sig. Det handlar om många månader innan bolaget är helt upplöst. Det betyder att det handlar om en lång tid av ansvar. Undersök att bolagsservicen är villig att ta sitt ansvar och att jobba på rätt sätt med avvecklingen av ditt bolag!

Hur vet du om det är en seriös aktör?

Det finns flera sätt att kontrollera att ett bolag som erbjuder snabbavveckling är seriösa. Precis som att du byggde upp ett rykte som fotograf har de gjort detsamma. Börja med att se vad folk online säger om tjänsten. Om det finns mycket kritik kan det vara läge att dra öronen åt sig.

Du kan också se på hur stark aktören är rent finansiellt. Det är något som kommer att få betydelse för hur de kan klara av att köpa upp bolag för likvidation. Dessutom bör du syna deras erfarenhet. Ta reda på hur många år de är i branschen och se om det finns uttalanden från kunder. Kanske kan du till och med få komma i kontakt med någon som jobbar då och då med bolaget.

Sedan kan du tänka rent logiskt. Ta kontakt och se hur det fungerar. Får du ett bra bemötande och svar på dina frågor? Om det verkar svårt att komma i kontakt lär det ju inte bli enklare då du är kund och det kan vara bra att tänka på.

Du måste inte välja ett bolag som erbjuder möten i sina lokaler för snabbavveckling. Många gånger går det bra att sköta det här digitalt. Samtidigt kan det förstås kännas betryggande att veta att det finns en besöksadress och att du kan träffa de som köper ditt bolag om du vill.