Barngalgar som du vill rama in

Barnens kläder passar inte på de stora galgarna som finns därhemma. Det behövs barngalgar som är gjorda för mindre plagg. Barngalgarna är ofta mycket söta att se på. Bara det att de är mindre i storlek gör att de ser så gulliga ut. Du kan få lust att rama in den där sista barngalgen bara för att komma ihåg tiden då barnets kläder var så små att de passade på en docka eller nalle.

Barngalgar av plast

Det är mycket vanligt att barngalgar är gjorda av plast. Plasten är ett smart material som är lätt att hantera. Det har mjuka former som inte är farliga för små barn som kan komma åt galgarna. Det är klart att det även finns galgar för barn av metall eller trä, Men dessa är inte alltid lika väl anpassade till säkerheten som krävs med barn i hemmet.

När det finns fler barn i hushållet så är det viktigt att tänka på att galgarna kan hamna på golvet. Då ska de inte vara farliga för mindre barn som kryper. Plasten är också bra på så vis att den är enkel att hålla rent. Det är också något som får betydelse då galgarna ska användas i barnens rum.

Så använder du galgarna

Galgar för barn kan användas på lite olika sätt. Det finns den enklare varianten som är utan ribba. Den hänger du tröjor, skjortor och jackor på. Jackor väger ju lite mer och då kan det behövas en stadigare barngalge som klarar av tyngden.

Det finns också barngalgar med ribba där det går att hänga byxor eller tillhörande kjol. Klämmor kan också vara smarta då du vill hänga ett set på samma galge. Men blanda inte ihop galgar för underkläder med barngalgar. Det är inte samma sak även om de till synes kan användas på samma sätt.

När en galge går sönder

När en barngalge går sönder så ska den inte sparas. Detta särskilt då den är gjord av plast. Mindre bitar som faller av kan vara farliga för barn. Det är extra viktigt att gå igenom barngalgar och se till att de inte är trasiga. De kan ju skada kläder men kan också bli farliga för barnen om det finns delar som är spetsiga.

Köp med jämna mellanrum nya galgar för barnens kläder. Det finns olika storlekar och när barnet blir lite större så kan det vara vettigt att satsa på en modell som är lite större men som fortfarande är gjord för mindre kläder och inte för vuxna storlekar. Det är enkelt att beställa nya galgar online och få dem direkt i brevlådan!