Avsluta bolaget med fotoverksamheten

Avsluta aktiebolag som säljer ramar

Har digitala fotoramar och fotovisning på platt-tv:n slagit ut branschen för traditionella fotoramar? De senaste åren har många företag som säljer fotoramar avvecklat verksamheten. Hur gör man om man sorgligt nog fattar det beslutet?

När året lider mot sitt slut så är företagen som erbjuder hjälp med snabbavveckling mycket upptagna. Det är nämligen då som många tycks komma på att det har blivit dags att avsluta aktiebolag med professionell hjälp. Om man driver ett företag som säljer ramar så finns det en hel del att tänka på innan man drar igång avvecklingsprocessen för att säga hejdå till verksamheten.

Välj ett bra företag för att avsluta aktiebolag

Om möjligt så är det alltså bättre att dra igång likvidation under annan tid än slutet på året. Då kan nämligen företag som jobbar med att avveckla aktiebolag såväl som med att sälja aktiebolag ge ditt projekt större fokus. Du kan lära dig mer om detta på cbs.se som är ett företag som klarar av de bitar som krävs för att likvidera aktiebolag på rätt sätt.

Det är viktigt att man väljer en partner som verkligen är proffs på att avveckla bolag. Kunskapen ska finnas där och erfarenheten av att likvidera bolag är också mycket viktig. Du vill ju att det här ska skötas på ett snyggt sätt så att ditt företag kan få vila i frid.

När du väl har sålt bolaget till företaget som tar hand om snabbavvecklingar såväl som att sälja lagerbolag så kan du inte längre säga något om vad som kommer att hända med din verksamhet. Kanske avvecklas den helt och hållet, kanske fusioneras den med ett annat bolag eller så kanske den säljs vidare som till någon som är intresserad av att köpa ett bolag.

ramar8

Med tanke på att du kanske ändå kommer att förknippas med ramarna som du har sålt under ett visst antal år så är det smart att tänka på vad som kommer att hända framöver. Om du väljer en seriös aktör så behöver du inte oroa dig för att dina ramar får ett dåligt rykte eller att du får en överraskning längre fram då det visar sig att avvecklingen inte skedde på rätt sätt.

Viktigt att tänka på

Ju mer du kan förbereda avslutet av aktiebolaget desto bättre. För att avsluta aktiebolag så måste man ha ordning på alla papper och man kan inte ha inventarier kvar eller skulder som man inte har betalt. Det gäller alltså att först få ordning på detta och sälja av de ramar som finns i lager.

För att göra på rätt sätt så är det alltid smart att diskutera saken med företaget som ska ta hand om avvecklingen. Beroende på hur de kommer att hantera bolaget då de tar över så kanske det finns särskilda önskemål. Grundregeln är dock att du inte ska ha saker kvar i eventuella lager och lokaler.

En bra tjänst som du kan använda dig av för att avsluta aktiebolag kommer att guida dig så att du förbereder på rätt sätt och ger all den information som krävs för att utföra ägarbytet på lagligt vis. När detta är klart så kan du pusta ut och gå vidare och minnas ramarna som ett fint kapitel i ditt liv.